Reis verslag april 2022

Na een lange reis met wat vertragingen zijn een aantal mannen van de stuurgroep aangekomen in Hartagyugh. Ter voorbereiding voor het project in het najaar zijn ze nu in Armenië om de huizen te bekijken welke ze willen gaan aanpakken. Tijdens de reis is er een bezoek gebracht bij de lokale ondernemers, samen met een Armeense tolk is er veel informatie uitgewisseld met de lokale ondernemers. Er is gesproken over de de kwaliteit van de materialen, hoe de materialen aangebracht moeten worden en over de prijs. Wanneer wij bij lokale ondernemers materiaal bestellen steunt de stichting de Armeense bedrijven en hoeft er geen materiaal vanuit Nederland overgebracht te worden.

Er is ook een gehele dag besteed aan bezoeken in het dorp Hartagyugh, samen met het bestuur van het dorp is er besloten welke huizen in het najaar worden aangepakt. De daken en kozijnen van de gekozen huizen zijn opgemeten, in Nederland kunnen we dan de huizen uittekenen om te berekenen hoeveel materiaal er nodig is. Tegelijkertijd hebben ze de families ontmoet die in de huizen wonen.. dat maakt het heel concreet! We weten voor wie we het doen, en zien hoe noodzakelijk het is!

Na een indrukwekkende en succesvolle week zijn de mannen weer veilig thuis gekomen. Nu alles ingemeten is, kunnen wij hier in Nederland weer aan de slag met het volgende!