Vahagni

Project 2024! 

In de afgelopen jaren hebben wij in Hartagyugh veel werk verricht. Dit heeft gezorgd voor positieve ontwikkelingen in het Armeense dorp. Nu is het tijd voor een nieuw initiatief!

Sociaal centrum ‘Next to You’

In Vahagni, een dorp in het noorden van Armenië, wordt er momenteel gewerkt aan de realisatie van een sociaal werkplaats voor gehandicapten. Hoewel het gebouw al wel is aangeschaft, staat er een complete renovatie op de planning. Gehandicapte mensen in Armenië worden vaak aan hun lot overgedragen en hebben weinig ondersteuning. Dit centrum zal fungeren als een nieuwe basis voor de gemeenschap en wordt het tweede gebouw in Armenië dat specifiek is ontworpen als een sociale werkplaats voor gehandicpten. Het zal tevens een plek zijn waar cliënten met een beperking les krijgen in praktische vaardigheden.

Geïsoleerd dak

Als organisatie Daken voor Armenië zullen wij ons richten op de dakconstructie van dit gebouw. In tegenstelling tot onze gebruikelijke aanpak bij woningen, zal dit dak worden geïsoleerd en voorzien van bitumineuze dakbedekking (circa 550 m2), zodat het ook geschikt is voor zonnepanelen. Het doel is om het gebouw grotendeels zelfvoorziendend te maken, wat de toekomstige operationele kosten minimaliseert.

Reisplannen

In mei 2024 zal er een groep (Noorder)mannen die werkzaam in Nederland ook werkzaam zijn in de dakbedekking afreizen naar Armenië. In een aantal dagen wordt het sociaal centrum geïsoleerd en voorzien van bitumineuze dakbedekking. Ook wordt er gekeken welke huizen in aanmerking komen voor een wind-en waterdicht dak. Deze huizen worden ingemeten zodat er tekeningen kunnen worden gemaakt en het materiaal prefab kan worden besteld. In oktober 2024 worden deze huizen dan gerenoveerd door een groep van circa 20 (Noorder)mannen.

Doel

Wij streven ernaar gehandicapten mensen een menswaardig bestaan te bieden. Daarnaast willen wij helpen een basis te creëeren waar banen ontstaan.

Voor een bedrag van €35,- kunnen wij 1m2 dak waterdicht maken!

Uw steun maakt het mogelijk om een positieve impact te hebben op het leven van degenen die het het hardst nodig hebben.