Vahagni

Project 2024! 

In de afgelopen jaren hebben wij in Hartagyugh veel werk verricht. Dit heeft gezorgd voor positieve ontwikkelingen in het Armeense dorp. Nu is het tijd voor een nieuw initiatief!

Sociaal centrum ‘Next to You’

In Vahagni, een dorp in het noorden van Armenië, wordt er momenteel gewerkt aan de realisatie van een sociaal werkplaats voor gehandicapten. Hoewel het gebouw al wel is aangeschaft, staat er een complete renovatie op de planning. Gehandicapte mensen in Armenië worden vaak aan hun lot overgedragen en hebben weinig ondersteuning. Dit centrum zal fungeren als een nieuwe basis voor de gemeenschap en wordt het tweede gebouw in Armenië dat specifiek is ontworpen als een sociale werkplaats voor gehandicapten. Het zal tevens een plek zijn waar cliënten met een beperking les krijgen in praktische vaardigheden.

Geïsoleerd dak

Als organisatie Daken voor Armenië zullen wij ons richten op de dakconstructie van dit gebouw. In tegenstelling tot onze gebruikelijke aanpak bij woningen, zal dit dak worden geïsoleerd en voorzien van bitumineuze dakbedekking (circa 550 m2), zodat het ook geschikt is voor zonnepanelen. Het doel is om het gebouw grotendeels zelfvoorzienend te maken, wat de toekomstige operationele kosten minimaliseert.

 

 

Reisplannen

Afgelopen mei (2024) is er een groep Nederlandse dakdekkers naar Armenië afgereisd. In een week tijd is het sociaal centrum geïsoleerd en voorzien van bitumineuze dakbedekking. Ook is er gekeken welke huizen in aanmerking komen voor een wind-en waterdicht dak. Deze huizen zijn ingemeten zodat er tekeningen kunnen worden gemaakt en het materiaal prefab kan worden besteld. In oktober 2024 worden deze huizen dan gerenoveerd door een groep van circa 20 (Noorder)mannen.

Doel

Wij streven ernaar gehandicapten mensen een menswaardig bestaan te bieden. Daarnaast willen wij helpen een basis te creëren waar banen ontstaan.

Hartelijk dank voor een ieder die het mogelijk maakt om een positieve wending te creëren van degenen die het het hardst nodig hebben.